Британският регулатор на енергийния пазар(Ofgem) глоби Morgan Stanley с 5,4 млн.

...
Британският регулатор на енергийния пазар(Ofgem) глоби Morgan Stanley с 5,4 млн.
Коментари Харесай

Британски регулатор глоби Morgan Stanley с 5,4 млн. паунда заради имейли в WhatsApp

Британският регулатор на енергийния пазар(Ofgem) глоби Morgan Stanley с 5,4 млн. паунда (6,9 млн. долара) за нарушение на разпоредбите за публична връзка. Според регулатора търговците на Morgan Stanley са водили преписка, обвързвана със покупко-продажби на енергийния пазар, посредством приложението WhatsApp, конфигурирано на персоналните им телефони, в нарушаване на разпоредбите. Такива нарушавания са били регистрирани от януари 2018 година до март 2020 година

Правилата на Morgan Stanley не разрешават на чиновниците да употребяват WhatsApp за връзки, свързани с търговски покупко-продажби, само че банката " не е подхванала нужните стъпки, с цел да обезпечи спазването на личните си правила и регулаторни условия ", се споделя в прессъобщение на Ofgem.

Регулаторът намира за " недопустимо ", че Morgan Stanley не е съумяла да предотврати записването и съхраняването на електронните връзки на търговците. По този метод банката е нарушила разпоредбите, " предопределени да пазят потребителите и да подсигуряват прозрачността и интегритета на пазара, като дават на Ofgem пълномощия да следи за манипулиране на пазара и търговия с вътрешна информация ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР